spot_img
HomeSiguria në Kosovë

Siguria në Kosovë

Ekskluzive (Dokument): Ky është Drafti Europian i Statutit për ASOCIACIONIN

https://youtu.be/t6MuELZI26w?si=zf3zpqvTgJ2hjr6z • Në fund të këtij teksti, keni dokumentin!   E lexova dhe ri-lexova shumë herë Draft-Statutin Europian për Asociacionin. Edhe versionin anglisht, edhe versionin në gjuhën shqipe, e cili është përkthim jozyrtar. Nuk e di a është në mënyrë përfundimtare i pranuar nga Kosova ky version. Sidoqoftë, nëse...

Hybrid warfare in Western Balkans

Hybrid Challenges in Western Balkans Key words: Hybrid War, Influence Operations, Gerasimov Doctrine, Information Warfare, CyberSecurity, “Doppelganger” Dear reader, We should all highlight levels of permeability and vulnerability to cyberattacks and disinformation designed to manipulate public attitudes on key issues. What we talk when we talk about...

Kosova: SHTËPI për të gjitha komunitetet (teksti & video)

https://youtu.be/pLklWCmB1Xk?si=wjNc81ClIYPGLFxa Kosova përfaqëson një model të avancuar të mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave dhe lirive të minoriteteve, duke i dhënë rol thelbësor dhe garanci në bërjen e Kosovës shtëpi për të gjitha komunitetet e saj. Sistemi demokratik i Kosovës pasqyron një përfaqësim mbi-proporcional të minoriteteve...

Sektori i Sigurisë në Kosovë – një model i avancuar demokratik

https://youtu.be/wyDX284Y1vw Kosova ka institucionet e saj të sigurisë në model të avancuar demokracie. https://youtu.be/wyDX284Y1vw   Po flasim në këtë video për sektorin e sigurisë, nivelin e profesionalizmit, modelin, konceptin dhe mënyrën e të vepruarit në komunitet. Kosova ka ndërtuar standarde të lartë demokratike për institucionet e sigurisë. Ato janë gjithpërfshirëse,...

Qytetari i pambrojtur, siguria publike e harruar!

Të gjitha institucionet duhet të koordinohen qartësisht me nivelin lokal po ashtu. Këshillat Komunale të Sigurisë në Bashkësi KKSB), Komitetet Lokale të Sigurisë Publike (KLSP), Ekipet Vepruese të Sigurisë Publike (EVSP) duhet të jenë në angazhim të plotë. Nuk mund të kuptohet largimi nga...

Sa është e rrezikuar Kosova nga fatkeqësitë natyrore

Fatkeqësitë natyrore janë të paparashikueshme, me intensitete dhe efekte të ndryshme, të cilat mundë të godasin çdo moment duke shkaktuar humbje të konsiderueshme të jetëve të njerëzve dhe të mirave materiale. Shkruan: TAHIR AHMETI Fatkeqësitë natyrore janë të paparashikueshme, me intensitete dhe efekte të ndryshme, të...