spot_img
HomeDebate të Sigurisë

Debate të Sigurisë

Kosova në INTERPOL është domosdoshmëri

https://youtu.be/d_qCVJN7kHo?si=1SW_KL6zkq_bTCc8 👉👉 https://youtu.be/d_qCVJN7kHo?si=1SW_KL6zkq_bTCc8 Anëtarësimi i Kosovës në INTERPOL është jashtëzakonisht i rëndësishëm, jo vetëm për shkaqe të subjektivitetit ndërkombëtar të shtetit të Kosovës, por edhe për luftimin e drejtpërdrejt të Krimit të Organizuar Transnacional, terrorizmit, apo dukurive tjera negative të cilat e kërcënojnë jo vetëm Kosovën,...

Liqeni i Ujmanit- pikë e interesit vital për Kosovën

https://youtu.be/dFeMO0Jr82g?si=Z9RpvXVXBYSO4rt_

VERIFIKOmeBurimin (#3): ÇKA ËSHTË SIGURIA KOMBËTARE?

https://youtu.be/yNK64pvzMso?si=_91GlJeQRHEZEbDr #VERIFIKOmeBurimin (#3): ÇKA ËSHTË SIGURIA KOMBËTARE? 👉 https://youtu.be/yNK64pvzMso?si=QS1ZZw4EzxtB5I1Q Në videon e tretë të kësaj serie, flasim pë Sigurinë Kombëtare, konceptet, historikun, teoritë, praktikat. Kryesisht për konceptet që kanë ndryshuar që nga Thonas Aquinas, por gjithsesi që prej Luftës Tridhjetë Vjeçare në Europë, Paqen e Vestfalisë, Hobbes, Mas Webber,...

VERIFIKOmeBurimin (#2): KUSH E MBRON KOSOVËN? (video)

  https://youtu.be/KI506-4_pf8?si=m58O32TF904-T_MG VERIFIKO me Burimin (#2): KUSH E MBRON KOSOVËN? Në videon #2 tek #VERIFIKOmeBurimin komentojmë disa prej çështjeve që më së shpeshti leni shtruar pyteje, sikur: A mund Kosova ta mbrojë veten? A do të ketë luftë? A e dobëson sigurinë fakti që rinia po largohet nga...

#VERIFIKO – sonte fillojmë në orën 18:00

#VERIFIKO Sonte, në orën 18:00, me Rilind Kuçin e fillojmë serinë e emisioneve të shkurtëra mbi tema aktuale dhe veçanërisht ato të sigurisë. Do të jetë seri e përjavshme dhe me tema interesante. Videot janë realizuar në Radio Vala, Suharekë. Realizimi teknik nga Rilindi. https://www.youtube.com/@BurimRamadaniRKS 👉👉 Në Kanalin tim në...

Ekskluzive (Dokument): Ky është Drafti Europian i Statutit për ASOCIACIONIN

https://youtu.be/t6MuELZI26w?si=zf3zpqvTgJ2hjr6z • Në fund të këtij teksti, keni dokumentin!   E lexova dhe ri-lexova shumë herë Draft-Statutin Europian për Asociacionin. Edhe versionin anglisht, edhe versionin në gjuhën shqipe, e cili është përkthim jozyrtar. Nuk e di a është në mënyrë përfundimtare i pranuar nga Kosova ky version. Sidoqoftë, nëse...